Visigòtic ?

Cel·la de Sant Tomàs del Pení
< antérieur Inici Catalunya Alt Empordà Cadaqués suivant >

Alt Empordà

Es tractaria d’una cel·la monàstica que el 944 figura com a possessió de Sant Pere de Rodes. Podria ser un dels cenobis fundats o restaurats per l’abat Àtal (veure Magrigul). El 1091 és qualificada d’abadia en un document, segurament fent referència al seu origen cenobític. La seva localització no sembla segura, s’han proposat les ruïnes de la construcció del Puig Alt (també identificades com l’església de Sant Basili) al terme de Roses, i l’actual església de Sant Sebastià (Cadaqués), a llevant del mont Pení.

Sant Basili
Lloc amb les restes de l'església de Sant Basili (Roses)