Convent de Sant Francesc de Paula de Valls

Convent dels Mínims de Valls

(Valls, Alt Camp)

Sant Francesc de Paula
Sant Francesc de Paula de Valls

Els mínims s'establiren a Valls el 1581 ocupant l'ermita de Santa Magdalena que van adaptar de manera provisional pel seu ús. El 1582 iniciaren la construcció d'un nou convent i església, lloc on van traslladar el 1595. Entre el 1590 i 1595, durant la construcció, havien ocupat també cases particulars i la capella de Santa Tecla, al castell. Foren exclaustrats temporalment durant el Trienni Liberal (1821-23) i definitivament el 1835. El temple actual és del segle XVIII. Des de l'exclaustració s'ha utilitzat com escola i hospital.

Claustre de Sant Francesc de Paula