Clarisses Monestir de Santa Clara de Vilafranca
< anterior Inici Catalunya Alt Penedès Vilafranca del Penedès següent >

Alt Penedès

Aquest convent de monges clarisses fou instituït per Blanca de Nàpols, muller de Jaume II, la reina va formalitzar el seu testament l’any 1308 i li va deixar 100 lliures per l’obra de l’església que s’estava aixecant a Vilafranca. El 1569, a causa de la poca vitalitat i amb una comunitat formada per l’abadessa i dues monges, el bisbe de Barcelona va disposar la seva extinció i unió a Santa Maria de Jerusalem de Barcelona. El convent restà abandonat. El 1675 es declarava la capella inservible i les seves rendes es traspassaren a l'església de Santa Maria de Vilafranca. Es va restaurar només la capella que va continuar en activitat fins el 1808, data en que fou enderrocada.

Blanca de Nàpols
Blanca de Nàpols