Convent de Sant Bonaventura de Llucmajor

Franciscans de Llucmajor

(Llucmajor, Part Forana, Mallorca, Illes Balears)

Sant Bonaventura de Llucmajor

Abans d'edificar l'actual convent de Sant Bonaventura de Llucmajor, els framenors del convent de Jesús de Palma ja havien demanat el 1576 la fundació d'una casa en aquest lloc, cosa que no es va fer efectiva fins al 1598 amb l'obtenció de les llicències oportunes i el 1600 amb l'arribada dels primers frares. El lloc on es va fer aquell primer assentament no era adient i el 1608 es van traslladar a l'indret on ara s'aixeca el convent.

Després de construir una capella provisional, entre els anys 1620 i 1656 es va bastir l’església conventual definitiva. La casa es va mantenir fins a començament del segle XIX, després d’algunes incidències temporals, el 1835 es va decretar el seu tancament i l’expulsió dels 25 frares de la comunitat, tot i que l’església va continuar mantenint el culte. Les dependències conventuals, ja sense frares que les habitessin, van passar en part a mans públiques i en part a privades. El 1877, s’hi va establir una comunitat del tercer orde franciscà, institució que es va oficialitzar el 1893.

Claustre
Sant Bonaventura de Llucmajor Sant Bonaventura de Llucmajor Sant Bonaventura de Llucmajor Sant Bonaventura de Llucmajor Sant Bonaventura de Llucmajor
Teula del ràfec de la zona del claustre amb part d'una inscripció
Mural de l'escala