Convent dels Mínims de Sineu

Convent de Jesús Maria de Sineu

(Sineu, Part Forana, Mallorca, Illes Balears)

Aquesta és una casa de fundació tardana, els mínims havien arribat a Mallorca el 1582, data en què es van establir a Portopí per traslladar-se més endavant a Ciutat. Després de fundar altres cases a Palma i a la Part Forana, el 1667 es va aprovar l'establiment de Sineu gràcies a la intervenció de fra Miquel Cantallops i el patrocini de Margalida Font de Roqueta que va cedir la primera casa.

El convent es va dedicar a la Mare de Déu i el Santíssim Nom de Jesús i l'església, que es va beneir el mateix any, a Sant Francesc de Paula. La família de la fundadora va continuar amb el seu suport al convent fins a l'exclaustració. La construcció es va desenvolupar entre els anys 1688 i 1704, el claustre es va fer més endavant, entre el 1724 i 1729 i el gruix de l'obra de l'església entre els anys 1793 i 1812. Els mínims van ocupar aquest lloc fins a l'exclaustració (1835) l'església va recuperar més endavant el culte i pel que fa a les dependències conventuals, es van restaurar entre el 2009 i 2010 i ara són de propietat municipal.