Castella i Lleó
Monestir de Santa María de Carbajal
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Lleó següent >

Lleó

L’origen del monestir de “las Carbajalas” cal cercar-lo en el de San Pelayo de Lleó, fundat de nou després de la destrucció de la ciutat per part d’Almansor. Era un monestir benedictí protegit pels monarques lleonesos.

Santa María de Carbajal

Benedictines

El 1148, sota Alfons VII, es va decidir el trasllat de la comunitat benedictina al nord de la ciutat (a Carbajal de la Legua, Sariegos) on van passar a ocupar l’establiment d’una comunitat de canonges agustinians (canònica de Carbajal) que es trobaven en aquell lloc des del 1144. Es va fer una permuta entre les dues comunitats, mentre les monges es desplaçaven a Carbajal, els canonges passaven a ocupar l’establiment de San Pelayo y San Juan, llavors conegut com San Isidoro de León a ran de la translació de les relíquies d’aquest sant a la ciutat de Lleó.

Van estar-se a Carvajal fins que el 1600 van retornar a la ciutat, a un nou establiment, on encara es troben.

Al centre de Lleó

Baldiri B. - Gener de 2013