Castella i Lleó
Monestir de San Salvador de Nogal
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Palència següent >

Palència

Segons una inscripció que es trobava al temple, el monestir de San Salvador fou fundat el 1058 per Elvira Sánchez, que ja en aquell moment el va dotar econòmicament. L’església es va començar a construir el 1063. El 1093 Alfons VI de Castella i Lleó el va unir al monestir de Sahagún, en aquell moment el lloc es trobava sota el domini de la reina Constança de Borgonya, que el va mantenir fins la seva mort, el mateix 1093. L’església la va consagrar el 1162 el bisbe de Palència, Raimundo. Es tracta d’un monestir de reduïdes dimensions, amb una petita església que es va ampliar al segle XIII, passant llavors d’una a tres naus. Al segle XVII es va bastir l’edifici monàstic.

San Salvador de Nogal

El lloc fou abandonat el 1835 a causa de la desamortització. Llavors va passar a mans particulars, i es va adaptar la pròpia església com habitatge. Darrerament s’han portat a terme obres de consolidació i restauració.