Castella i Lleó
Monestir de San Pelayo de Arenillas
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Palència següent >

Palència

Aquest petit monestir premostratenc té el seu origen en una fundació familiar dels Muñoz de Saldaña, del 1132. El 1168 els premostratencs de Retuerta (Valladolid) es van fer càrrec del cenobi, esdevenint un monestir amb canonges d’aquell orde. Mai va tenir gaire vitalitat, en bona part motivat perquè des del 1159 va deixar de gaudir de la protecció dels Saldaña.

San Pelayo de Arenillas

Premonstratencs

Portada de l'església
Església de San Pelayo

L’estat de decadència es va agreujar amb l’entrada d’abats comendataris i el 1438 ja no tenia comunitat. El 1573 va deixar de tenir la consideració de monestir i va quedar com a priorat depenent de Retuerta que tot just va mantenir la seva subsistència. Després de l’exclaustració va esdevenir parròquia.

Portada

Portada