Convent de Carmelites Descalços de Segòvia

Convent de San Juan de la Cruz de Segòvia / Carmelitas Descalzos de Segòvia

(Segòvia, Segòvia)

Carmelites Descalços de Segòvia

Des de l'any 1208, a Segòvia hi havia un convent trinitari, fundat per Joan de Mata i dedicat a Santa María de Rocamador, aquella casa va estar ocupada fins al 1566, data en què es va traslladar a un altre indret de la ciutat. Per un altre costat, el 1579 havia mort Juan de Guevara, el qual havia deixat uns fons que va poder disposar la seva vídua, Ana de Peñalosa, aquesta estava relacionada amb Juan de la Cruz i, de comú acord, van iniciar les gestions pertinents per la fundació d'un convent de carmelites descalços a Segòvia, on ja hi havia un monestir femení des del 1582.

Gràcies al suport econòmic d'Ana de Peñalosa, el 1586 els carmelites van procedir a la compra de l'antic convent trinitari, els frares hi van arribar el mateix any, es va destinar a noviciat, el primer prior fou Gaspar de San Pedro. Juan de la Cruz, que fou prior entre els anys 1588 i 1591, va intervenir directament en la construcció del nou convent. Més endavant mantindria discrepàncies amb les altes instàncies de l'orde i fou apartat, el 1591 va deixar Segòvia per anar al convent de la Peñuela (Jaén), en aquest mateix any va morir marginat a Úbeda, el seu cos es va traslladar a Segòvia i fou enterrat en aquest convent, on es venera després de la seva beatificació, el 1675. El convent es va dedicar a San Juan de la Cruz.

Sepulcre de San Juan de la Cruz
San Juan de la Cruz, fundador del convent