Castella i Lleó
Monestir de San Vicente el Real de Segòvia
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Segòvia següent >

Segòvia

La tradició fa que aquest monestir femení cistercenc tingui el seu origen en un temple romà, succeït en el temps per una església dedicada al màrtir sant Vicenç, que més endavant seria ocupat per una comunitat de monges benedictines i aquesta passaria al Cister en època d’Alfons VII de Castella, concretament l’any 1156. Més enllà d’aquesta narració, sabem que el monestir existia ja el 1211, quan Alfons VIII de Castella li va atorgar uns privilegis. Durant els segles posteriors hom troba més documents que relacionen aquesta casa amb la monarquia. El monestir va patir un primer incendi en el segle XIV i un segon el 1616 a causa del qual es va reformar profundament donant-li la fisonomia actual. Actualment resten pocs elements medievals.

San Vicente el Real
San Vicente el Real