Castella i Lleó
Monestir de Nuestra Señora del Prado de Valladolid

Valladolid
Monestirs de Valladolid

Nuestra Señora del Prado

Jerònims

Els jerònims de Nuestra Señora del Prado van arribar a la ciutat de Valladolid l’any 1440 des del monestir de La Armedilla, la casa es va edificar en el lloc d’una antiga ermita on es venerava una imatge de la Mare de Déu del Prado, gràcies a la contribució econòmica de Rui Gómez de Avellaneda. En època dels Reis Catòlics va prendre molta importància i fou llavors que es va aixecar la seva església. Posteriorment i també amb protecció reial, es van anar portant a terme obres d’ampliació, sobretot en els segles XVII i XVIII, aconseguint el gran edifici que encara es conserva. La casa va patir els efectes de la guerra del Francès, el Trienni Liberal i l’exclaustració definitiva el 1835. Després el lloc seria utilitzat com a presó i després, durant molts anys, com manicomi, fins que va passar a mans públiques i es va restaurar a finals del segle XX.

Nuestra Señora del Prado, abans de la restauració