Castella i Lleó
Monestir de San Quirce de Valladolid

Valladolid
Monestirs de Valladolid

San Quirce de Valladolid

Cistercenques

Aquest establiment cistercenc fou fundat a Valladolid al voltant del 1256, en aquell moment es va aixecar a l’altre costat del Pisuerga, a la seva riba dreta; la reina María de Molina va participar en la construcció d'aquell monestir que era conegut com Santa María de las Dueñas. Hom suposa que per causes militars es va prendre la decisió de traslladar-lo a l’interior de la ciutat. En el nou emplaçament les monges van continuar gaudint de la protecció reial, que li va concedir béns i rendes pel seu manteniment. Va estar sota la dependència de San Benito el Real fins que el 1632 papa Urbà VIII el va independitzar. Poc després, el 1636 fou víctima de les aigües a causa de la sortida de mare del Pisuerga. L’església és d’aquesta època (segle XVII), però el 1743 es van fer obres d’importància a la casa, que el 1744 va inaugurar el nou cor monàstic.