Galícia
Monestir de San Pedro de Ramirás
< anterior Inici Espanya Galícia Ourense següent >

Ourense

Hom desconeix la data de fundació d’aquest monestir. La primera notícia que en fa referència és de l’any 1021, en una donació al seu favor. Cap el 1187 s’esmenta que era un monestir femení i la seva abadessa Urraca. Va convertir-se en un monestir important, amb una trentena de monges durant el segle XIII. Al segle següent va començar la seva decadència que s’aniria agreujant fins tenir només dues monges el 1420. El 1504 fou unit a San Paio de Antealtares (Santiago de Compostela), convertint-se en priorat seu.

San Pedro de Ramirás

Benedictines