Monestirs de la
Comunitat Valenciana
< anterior Inici Espanya

C. Valenciana

Castelló

Castelló

Es tracta d’un monestir jerònim erigit pel primer duc de Sogorb, Enric II d'Aragó i de Pimentel (Infant Fortuna, 1445-1522), cosí de Ferran el Catòlic i primer lloctinent de Catalunya. El monestir es va fundar en el lloc de l’ermita de Nostra Senyora de l’Esperança el 1495, començant la construcció del complex monàstic aixecat en el segle XVI, els jerònims no hi van arribar fins el 1573. Va mantenir la seva activitat fins el 1835, quan va quedar abandonat amb la desamortització. Va anar caient en ruïna i ara només en resten alguns murs, en els darrers anys s’hi ha fet excavacions. Al costat s’aixeca la renovada capella de l’Esperança.

Esperança de Sogorb
L'Esperança de Sogorb