Baix Rin
Bas-Rhin

Wissembourg

Altres monestirs (descripció simplificada)

Comanda de Sélestat
Comanda de Sélestat

Comanda de l’orde de l’Hospital, fundada a Sélestat el 1265. Els hospitalers la van mantenir fins el 1792, data en que va passar a mans particulars. Es conserva l’edifici que es va bastir en el segle XVI, ara de propietat pública.

Surbourg
Saint-Arbogast de Surbourg

Es tracta d’un monestir benedictí documentat a mitjan del segle VIII tot i que hom el considera més antic, possiblement fundat pel bisbe d’Estrasburg, sant Argobast (s. VI). A finals del segle X es van portar les relíquies d’aquest sant des del monestir de Saint-Arbogast d’Estrasburg. A començament del segle XII va esdevenir una canònica, segurament secular.

Surbourg
Interior de l'església de Surbourg

Truttenhausen
Canònica de Truttenhausen

Casa de canonges regulars fundada el 1181 per Herrade de Landsberg, abadessa de Hohenbourg (Baix Rin) entre 1176 i 1195, prop d’aquesta darrera abadia. Hi va fer venir canonges agustinians de l’abadia de Marbach (Alt Rin) amb la finalitat d’atendre espiritualment les monges del seu monestir. Malgrat ser una casa menor que estava sota l’autoritat d’un prebost, va aconseguir créixer fins que a partir del 1365 el lloc fou víctima dels episodis bèl·lics que afectaren la regió. Va desaparèixer després d’un incendi el 1555 i no es va restaurar.

Wissemberg
Dominics de Wissembourg

Convent fundat el 1288 pels senyors de Frankenstein, la comunitat de dominics va abandonar el lloc el 1550 i el 1553 es va transformar en un hospici.

Estrasburg
La catedral d'Estrasburg