Abadia de Saint-Jean de Saint-Jean-Saverne
Sancti Johannis / Zabern / Abbaye de Saint-Jean-Baptiste à Saint-Jean-Saverne
< anterior Inici França Gran Est Baix Rin següent >

Baix Rin

El 1126, el comte Pierre de Lutzelbourg, que poc abans ja havia participat en la fundació de l'abadia de Walbourg (Baix Rin), va donar a l’abat Werner del monestir de Sankt Georgen de la Selva Negra (Baden-Württemberg, ara desaparegut) algunes propietats entre les quals una antiga església, possiblement anterior a l’any 1000. L’any següent el bisbe de Metz consagrava l’església restaurada i dedicada a sant Joan Baptista on s’hi va establir una comunitat de monges benedictines sotmesa jurídicament a l’abadia de Sankt Georgen segons un document papal de confirmació, del 1139. La casa estava sota la direcció d’una superiora i d’un prior procedent i nomenat des de la casa mare, el títol d’abadessa no es troba fins molt més endavant.

Saint-Jean-Saverne
Església de l'abadia de Saint-Jean

Benedictines

Saint-Jean-Saverne

Saint-Jean-Saverne

Durant el segle XIV hi ha constància d’una època de decadència amb problemes pel que fa al seguiment de la Regla. Aquesta situació de decadència es va repetir i agreujar durant els segles XVI i XVII, a finals d’aquell darrer segle es va poder restablir la regularitat i al segle XVIII va viure una època de prosperitat, que va permetre la reparació de les construccions conventuals. Va mantenir l’activitat fins la Revolució. L’església que encara es conserva, bé que amb modificacions (la més important l’afegit d’un campanar) és del segle XII. Les dependències monàstiques s’havien refet durant el segle XVIII.

Saint-Jean-Saverne
Abadia de Saint-Jean