Monestir de Saint-Blaise de Sindelsberg
Mont de Sindenus / Monastère Saint-Blaise de Sindelsberg
< anterior Inici França Gran Est Baix Rin següent >

Baix Rin

Aquest és un monestir de benedictines la fundació del qual fou impulsada cap el 1115 amb la intervenció de l’abadia de Marmoutier, el topònim de Sindenus fa referència a una cel·la monàstica que la tradició situa en aquest lloc en una època reculada i que estaria ocupada per un monjo d’aquest nom i que formaria part de la suposada colònia eremítica formada al voltant de la Cella Leobardi que més endavant es convertiria en l’abadia de Saint-Martin de Marmoutier. Sigui com sigui, les primeres monges hi van arribar el 1117 però l’església no es va consagrar fins el 1137, dedicant-la a Notre-Dame i Saint-Blaise. Es conserva un document del 1146 on figura representada aquella primera església. El 1488 el lloc va caure en una profunda decadència que va comportar la seva integració a Marmoutier, mantenint la comunitat femenina però prohibint l’entrada de noves monges fins la seva extinció. El 1525 el lloc va quedar arruïnat en el decurs de la guerra dels Camperols. Es conserva l’església de Saint-Blaise, isolada.

Sindelsberg
Església de l'antic monestir de Sindelsberg