Abadia de Bellaigue

Puèi Domat següent >
contacte

Puèi Domat

L’abadia cistercenca de Bellaigue té l’origen en un establiment benedictí fundat a mitjan segle X com a priorat depenent de l’abadia de Menat. Després d’un litigi entre Menat i aquest priorat, el bisbe Aimeric de Clarmont hi va intervenir afavorint la fundació (1137) d’una casa cistercenca, impulsada des de la propera abadia de MontpeyrouxAbadia de Montpeyroux
(Puèi Domat)

Abadia cistercenca fundada el 1126 amb la participació de Bonnevaux (Isèra). Va subsistir fins la Revolució, ara es troba en ruïnes

Abadia de Montpeyroux
Foto de Patrick Boyer, a Wikimedia
. És en aquesta època que es construiria l’església que encara es conserva. Aquesta casa també va participar en la fundació de l’abadia de Féniers (Cantal)Abadia de Féniers
(Cantal)

Abadia cistercenca fundada el 1173 des del monestir d'Aiguebelle (Droma). Incendiada al segle XIX, ara en ruïnes

Abadia de Féniers
Foto de Père Igor, a Wikimedia
. Al segle XIV va entrar en decadència a causa de les inestabilitats polítiques i religioses del moment, també va començar a tenir abats comendataris i el 1689 va ser víctima d’un incendi, que va obligar la reconstrucció d’algunes parts del monestir. Amb la Revolució l’abadia fou clausurada i el lloc va passar a mans privades. Actualment torna a estar ocupat per una comunitat monàstica.

Bellaigue
Bellaigue