Abadia de Chancelade (Chancelada)
< anterior Inici França Nova Aquitània Dordonya següent >

Dordonya

L’any 1120 els agustinians de la canònica de Cellefrouin (Charente) van ser obligats a prendre la regla benedictina, arrel d’això, l’abat Foucault va deixar aquell lloc per establir-se en una cabana prop de Perigús, aviat al seu voltant es va aplegar una comunitat que es va constituir formalment el 1133, prenent la Regla de Sant Agustí. El nou monestir va començar a rebre propietats, entre les quals el lloc de Merlande, on hi establiria un priorat. La vitalitat que havia pres la casa es va veure estroncada per les guerres de mitjan segle XIV, quan els canonges foren expulsats i el monestir es va convertir en caserna. Recomposta de nou la comunitat (1440), va tornar a patir els efectes bèl·lics, ara a causa de les guerres de Religió, que van incendiar el lloc el 1575. Després d’aquesta nova calamitat l’abadia va ressorgir i continuà la seva activitat fins la Revolució, que va expulsar els monjos i deixà el lloc víctima dels pillatges.

Chancelade
Abadia de Chancelade