Monestirs de la
Bretanya
Abadia de Notre-Dame de Boquen
< anterior Inici França Bretanya Costes del Nord següent >

Costes del Nord

Aquest monestir cistercenc fou fundat el 1137 des de l’abadia de Notre-Dame de Bégard gràcies a la intervenció d’Olivier II, senyor de Dinan. Aviat va esdevenir una casa amb molta vitalitat que va desenvolupar la seva activitat fins la Revolució, des del 1494 estava regida per abats comendataris i a partir del segle XVI va patir èpoques de decadència amb episodis bèl·lics que la van afectar directament. El 1663 la casa es va reformar segons el règim trapenc. Després de la Revolució el monestir fou adquirit pel darrer prior i després va passar a altres mans mentre anava caient en ruïna, fins que el 1936 el monestir fou ocupat pel pare Alexis Presse que li va tornar l’activitat monàstica seguidora de l’esperit cistercenc. Més endavant el lloc fou ocupat per altres comunitats, la darrera de les quals és la de Chemin Neuf.

Boquen
Abadia de Boquen