Monestirs de la
Bretanya
Abadia de Notre-Dame de Coatmalouen (Koad Malouen)
< anterior Inici França Bretanya Costes del Nord següent >

Costes del Nord

Monestir cistercenc fundat el 1142 pel comte Alan le Noir, senyor de Guingamp, situat al nord d’aquest lloc. La fundació fou impulsada des de la propera abadia de Bégard i dotada econòmicament pel seu fundador. Coatmalouen (o Koad Malouen) va patir amb les inestabilitats de la regió en la primera meitat del segle XIV quan la comunitat es va dispersar. Amb el segle XVI va arribar el règim de comenda, el que no va ajudar al redreçament de la seva precària situació. La decadència es va allargar en el temps i no fou fins el segle XVIII que es van emprendre obres de reconstrucció de la casa, però quan la Revolució va acabar amb la vida monàstica a Coatmalouen les obres encara no s’havien acabat. Després va arribar la seva ruïna.

Coatmalouen
Abadia de Coatmalouen