Monestirs de la
Bretanya
Abadia de Notre-Dame de Langonnet
< anterior Inici França Bretanya Morbihan següent >

Morbihan

Abadia cistercenca fundada el 1136 gràcies a la intervenció de Conan III, duc de Bretanya i la seva mare, Ermengarda d'Anjou, en un lloc on tradicionalment es considera que havia estat la seu d’un monestir anterior, que hauria quedat abandonat a causa de les inestabilitats del segle IX. La primera comunitat va venir del monestir d’Aumona (Loir i Cher) i un dels seus primers abats fou sant Maurici de Carnoët, conegut amb aquest nom perquè va fundar el monestir de Carnoët (Finisterre). Després d’una primera època de la que hom té poques notícies, a finals del segle XIV es trobava en decadència i fins i tot l’orde del Cister hi va intervenir per lluitar contra el relaxament de costums. A partir del 1532 la casa passava a estar dirigida amb el règim de comenda i entre el 1590 i 1598 va patir els efectes de les guerres de Religió amb el resultat d’una exclaustració temporal i el saqueig i ruïna dels béns mobles i immobles. El monestir es va restaurar durant els segles XVII i XVIII fins que la Revolució va expulsar definitivament els cistercencs que el 1788 ja havien patit els efectes d’un incendi. El 1806 el monestir fou utilitzat com a remunta per la cria de cavalls fins que el 1858 hi va arribar la congregació del Saint-Esprit.

Langonnet
Abadia de Langonnet