Monestirs de la
Bretanya
Abadia de Saint-Sulpice-la-Fôret. Notre-Dame de Nid-de-Merle
< anterior Inici França Bretanya Ille i Vilaine següent >

Ille i Vilaine

Tot i les diferents versions sobre la fundació d’aquesta casa que fins i tot reculen a finals del segle X, hom admet que té el seu origen en la col·laboració entre Ermengarda d'Anjou, duquessa de Bretanya (1072-1146) i Raoul de La Fustaie, procedent de l’abadia de Saint-Jouin-de-Marnes (Deux-Sèvres) i personatge relacionat amb Robert d’Arbrissel (c.1045-c.1117). La primera va facilitar el 1117 el lloc de Nid-de-Merle a Raoul de La Fustaie que ja s’havia establert en aquest lloc cap el 1112. El monestir resultant tindria influències de Robert d’Arbrissel i d’una manera similar al que passava a Fontevraud (Maine i Loira) disposaria d’una comunitat femenina i una de masculina que s’encarregaria de l’assistència religiosa de les monges. Ràpidament va esdevenir un centre religiós d’importància, amb una trentena de priorats.

Saint-Sulpice-la-Fôret

Benedictines

El 1342 el monestir va resultar molt afectat a causa de la guerra dels Cent Anys i més endavant encara les monges van haver d’abandonar-lo. Al segle XVI la casa passava per una època de decadència i les dependències monàstiques no reunien les condicions d’habitabilitat desitjables, a més va patir els efectes d’un incendi el 1556, entre molts altres episodis adversos. La Revolució va acabar amb la vida monàstica en aquest lloc, les monges es van veure obligades a abandonar-lo el 1792 i va caure en ruïna. El lloc és de propietat pública des del 1989.

Antiga postal de Saint-Sulpice-la-Fôret