Centre-Val de Loira
Comanda d’Arville
Commanderie d'Arville / Vindocinum
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Loir i Cher següent >

Loir i Cher

La comanda templera d’Arville es va fundar durant el segle XII arran d’una donació de terres efectuada pels senyors de Mondoubleau, indret situat al sud d’aquest establiment. La casa templera de Mondoubleau estava estretament vinculada amb aquesta. Es tractava d’una casa de caire rural que després de la supressió de l’orde del Temple va passar a mans dels hospitalers, època en que va quedar unida a la comanda de Sours (Eure i Loir)Comanda de Sours
(Eure i Loir)

Comanda templera i després hospitalera. Entre les seves restes hi destaca el colomar de planta circular

Comanda de Sours. Colomar
Foto de Fitamant, a Wikimedia
. A finals del segle XV el lloc va quedar força malmès a causa de la guerra, però es va refer més endavant. Després de la seva supressió a causa de la Revolució, el 1793 va passar a mans de particulars mantenint el seu rol d’explotació agrícola. A finals del segle XX va passar a mans públiques i darrerament s’ha restaurat i condicionat. A més de les construccions agrícoles també conserva l’església de l’època templera.

Arville
La comanda d'Arville