Centre-Val de Loira
Abadia de Saint-Sulpice de Bourges. Monestir de la Nef
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Cher següent >

Cher

Es tracta d’una casa benedictina d’origen antic, fou organitzada pel bisbe de la mateixa diòcesi de Bourges, Sulpici (624-647), a l’illa de la Nef, inicialment la casa era coneguda amb aquest nom. A la seva mort, Sulpici fou enterrat en aquest lloc, on fou venerat com a sant. Des del seu començament el monestir fou beneficiat pels reis francs des de Clotari II en la seva fundació i seguint amb molts dels seus successors que li van atorgar béns i privilegis al seu favor; el 855 Carles el Calb posava el monestir sota la seva protecció, alhora que li confirmava els béns. D’altra banda també va patir els efectes de les invasions normandes (868) la guerra dels Cent Anys (1410) i més endavant les guerres de Religió. El 1497 havia entrat a formar part de la congregació de Chezal-Benoît, que el 1636 es va integrar a la de Saint-Maur, a partir d’aquell moment es van portar a terme obres de millora en les seves dependències. Suprimida l’abadia amb la Revolució, a mitjan del segle XIX va acollir un centre assistencial. Es conserva el portal del clos monàstic.

Saint-Sulpice de Bourges
Portal de Sant-Sulpice de Bourges