Centre-Val de Loira
Abadia de la Clarté-Dieu
Abbaye Notre-Dame de la Clarté-Dieu / Claritas Dei
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre i Loira següent >

Indre i Loira

La fundació d’aquest monestir cistercenc fou impulsada a partir del 1239 pel bisbe de Winchester Pierre des Roches, natural de la Turena, amb l’ajuda de l’abat de Notre-Dame de l’Épau (Sarthe). El 1243 la fundació fou aprovada pel Cister i el 1248 pel rei. Poc més d’un segle des de la fundació, el 1364, la casa fou saquejada i incendiada en un episodi de la guerra dels Cent Anys. Durant els dos darrers segles de la seva existència les construccions, deteriorades amb el pas del temps, es van restaurar. La casa fou suprimida amb la Revolució i venuda el 1791, malgrat la pèrdua de diverses de les seves estructures, especialment l’església, encara es conserva una bona part, és de propietat particular.

Clarté-Dieu

Clarté-Dieu