Centre-Val de Loira
Priorat de Saint-Silvain de Chalivoy-Milon. Saint-Éloi
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Cher següent >

Cher

L’any 880 el lloc de Chalivoy fou donat per Milon i la seva esposa a l’abadia benedictina de Saint-Sulpice de Bourges. Des del 1032 s’esmenta una església dedicada a Saint-Silvain, anterior a l’actual, en aquesta data un tal Raymond va restituir a l’abadia de Saint-Sulpice l’església que havia usurpat anteriorment i s’obligava a fer entrar el seu fill al priorat, institució que podria ser molt antiga. Saint-Silvain tindria funcions parroquials alhora que seria l’església del priorat. La prosperitat va permetre la reconstrucció de l’edifici. L’església continuaria amb l’advocació de Saint-Silvain, a la que s’afegiria la de Notre-Dame i ja en època moderna (1715) apareixeria la de Saint-Éloi. L’església és de nau única, dividida en tres espais, l’absis, el cor, que tindria ús monàstic i la nau coberta amb fusta, que seria la que tindria funcions parroquials. En la zona absidal i el cor, el 1868 es van descobrir unes pintures murals que s’estenen pels murs i voltes.

Chalivoy-Milon
Priorat de Chalivoy-Milon