Abadia de Saint-Pierre d’Uzerche
< anterior Inici França Nova Aquitània Corresa següent >

Corresa

Hom considera que aquest monestir es va fundar en el lloc d’una església preexistent, episodi que es situa en època de Pipí el Breu. Després de patir una destrucció i desaparèixer, la casa seria fundada de nou pel bisbe Hildegaire de Llemotges durant la segona meitat del segle X. Després d’un incendi ocorregut el 1028, es va edificar novament l’església, la construcció de la cripta pot situar-se en aquella època. El 1085 es va consagrar l’altar major i el 1097 l’església, dedicada a sant Pere, més endavant es farien modificacions importants a l’església, però la cripta encara és la d’aquella època. Durant la guerra dels Cent Anys l’església fou fortificada. Des del segle XVI es trobava en decadència i el 1747 l’establiment benedictí fou transformat en col·legiata secular i amb la Revolució va esdevenir església parroquial.

Uzerche
Saint-Pierre d'Uzerche