Priorat de Sauvage
Prieuré de Le Sauvage
< anterior Inici França Occitània Avairon

Avairon

Fundació

El priorat  de Sauvage pertanyia a l’orde de Grandmont. Hauria estat fundat des de la casa comtal de Rodés, concretament pel comte Hug II (1159-1208) i la seva esposa Agnès. El primer document que hom troba és de l’any 1208. Va gaudir de la protecció del comtat, en forma de nombrosos béns.

Sauvage
El priorat de Sauvage
En primer terme els fonaments de l'església

Grandmont

Sauvage

Sauvage

Decadència

La seva època d’esplendor va ser força curta, el 1317 era unit a Montaubérou (Montpeller). El 1363 consta que l’església era en ruïnes i que fou reedificada i consagrada de nou el 1445. A mitjan del segle XVII s’hi trasllada una comunitat des de Montaubérou i es restaura el lloc. En 1768 tenia tres religiosos, la comunitat fou dissolta per llei i el lloc restà abandonat.

Les restes

Es conserven diverses estances que estaven situades al voltant del claustre. L’església ha desaparegut. El cos principal està format per la sala capitular al costat de la qual es conserva la sala dels monjos. A sobre es trobava el dormitori, ara en procés de restauració.

Sauvage

Sauvage