Monestirs del
País del Loira
Priorat de Saint-Nicolas de La Chaize-le-Vicomte
< anterior Inici França País del Loira Vendée següent >

Vendée

Des del 1069 els benedictins de Saint-Florent de Saumur (Maine i Loira) tenien propietats en aquest lloc, entre les quals l’església de Saint-Jean que els havia donat el vescomte de Thouars qui també tenia una residència o castell en aquest lloc. Cap el 1080 els monjos de Saumur van emprendre la construcció d’una nova església a tocar del castell dels vescomtes, dedicada a sant Nicolau on hi fundarien el priorat. El 1099 es va procedir a la consagració de l’església de la casa benedictina, construcció que encara es pot veure bé que mutilada, sobretot a la capçalera. Aviat va esdevenir un establiment de certa importància que tenia una comunitat estable de 12 monjos. Arran de la guerra dels Cent Anys el priorat es va fortificar tal com encara és visible per les restes que han quedat d’aquella obra al cantó nord de la façana. Al segle XVI es trobava en plena decadència i l’església en molt mal estat. Arran de la Revolució va quedar desafectada i fou convertida en escorxador però poc després hi va tornar el culte i van començar el treballs de conservació i restauració.

La Chaize-le-Vicomte
Façana de l'església amb el portal restaurat