Monestirs del
País del Loira
Priorat de Chassay-Grandmont (Chassais)
< anterior Inici França País del Loira Vendée següent >

Vendée

La fundació d’aquest priorat de l’orde de Grandmont va tenir lloc en data imprecisa, però tot fa pensar que cal situar-la al voltant de 1195. Fou en aquella època, i els anys següents, que es va procedir a la construcció del complex monàstic que encara es conserva, molt senzill, segons els costums de l’orde. El lloc hauria quedat afectat a causa de la guerra dels Cent Anys. El 1317, quan el papa Joan XXII va reorganitzar les cases de l’orde, aquesta fou vinculada a la de Bois d’Allone (Deux-Sèvres). També hauria patit durant les guerres de Religió. Quan el 1772 aquest orde fou suprimit, només era una explotació agrícola, segurament ja des del segle XVII. Venut arran de la Revolució, malgrat tot, el conjunt monàstic es conserva en un relatiu bon estat.

Chassay-Grandmont
Priorat de Chassay-Grandmont