Monestirs del
País del Loira
Priorat de Saint-Hilaire-de-Foussais
< anterior Inici França País del Loira Vendée següent >

Vendée

El priorat de Foussais es va fundar en el lloc d’una antiga església que el comte Guillem II Braç de Ferro de Poitiers va vendre cap el 990 a l’abadia de Saint-Pierre de Bourgueil (Indre i Loira). Aquella primera església es va refer durant el segle XII i és d’aquesta època que en resta una part de la seva façana. Possiblement arran de les destrosses ocasionades en el decurs de la guerra dels Cent Anys, l’edifici es va refer en època gòtica, respectant però bona part de la decoració escultòrica de la façana romànica. El 1562 o 1568 l’església va tornar a caure en ruïna, aquest cop a causa de les guerres de Religió que la van deixar sense les voltes, mai es va refer del tot i l’edifici es va cobrir amb fusta, tal com encara es conserva en l’actualitat.

Foussais
L'església del priorat de Foussais