Monestirs del
País del Loira
Abadia de Saint-Serge d’Angers
< anterior Inici França País del Loira Maine i Loira següent >

Maine i Loira

Hom considera que la fundació d’aquest monestir va tenir lloc durant el regnat del rei Clodoveu II (639-657), aquest monarca hauria pres la iniciativa fundacional arran d’una curació. La nova casa va quedar sota el control de la dinastia merovíngia fins que a finals del segle IX va passar a mans de la diòcesi d’Angers que hi va establir una comunitat de canonges, un segle després van arribar els monjos benedictins que van rellançar la seva vitalitat. A mitjan segle XI es va refer el monestir gràcies al suport dels comtes d’Anjou, la nova església es va consagrar el 1059 i en els segles posteriors es va anar refent i millorant. A l’església del monestir es veneraven les relíquies de sant Brioc, monjo i bisbe, que van arribar al segle IX a Angers a causa de les inestabilitats causades per les invasions normandes que van aconsellar el seu trasllat des de la Bretanya. Després de patir els efectes de les guerres de Cent Anys i de Religió la casa va passar a estar governada per abats comendataris (1553) el que va agreujar la seva decadència. El 1628 la congregació de Saint-Maur es va fer càrrec del monestir i a finals d’aquell segle va començar la seva reconstrucció, especialment pel que fa a les dependències conventuals. La comunitat benedictina es va mantenir en aquest lloc fins la Revolució, el 1790. Actualment l’església té funcions parroquials, es conserven les dependències aixecades en època maurista.

Saint-Serge d'Angers

Canonges