Monestirs del
País del Loira
Priorat de Saint-Hippolyte de Vivoin
< anterior Inici França País del Loira Sarthe següent >

Sarthe

En origen es tractava d’una església propietat dels vescomtes de Beaumont que aquests van donar a l’abadia de Marmoutier (Tours, Indre i Loira). La data més probable d’aquella donació i que seria també la de la fundació des de Marmoutier d’un priorat en aquest lloc, cal situar-la al voltant dels anys 1058 i 1062, tot i que també s’ha situat molt abans, a l’any 994. A la ciutat de Le Mans, Marmoutier també hi tenia el priorat de Saint-Martin, cap el 1240 aquesta casa fou víctima d’un incendi que la va destruir, aleshores els seus béns foren integrats al priorat de Vivoin. Al segle XVI va passar a estar regit per priors comendataris. Al segle XVII es trobava en plena decadència, la comunitat de la casa no va acceptar sotmetre’s a la congregació de Saint-Maur.

Vivoin
Saint-Hippolyte de Vivoin