Monestirs d'Hauts-de-France
Abadia de Ribemont. Saint-Nicolas-des-Prés
Abbaye Saint-Nicolas-des-Prés sous Ribemont / Ribodi-mons / S Nicholaus de Pratis
< anterior Inici França Hauts-de-France Aisne següent >

Aisne

Monestir benedictí fundat el 1083 per Anselm, senyor de Ribemont, amb la col·laboració de l’abadia de Saint-Vincent de Laon (Aisne)Abadia de Saint-Vincent de Laon
(Aisne)

Monestir fundat al segle VI. Després de la destrucció per les invasions normandes es va restaurar. El segle IX hi va arribar una comunitat benedictina des de Fleury (Loiret) i el 1643 la congregació de Saint-Maur. Hi ha ruïnes de les dependències maurines

Saint-Vincent de Laon
Monasticon Gallicanum
, el fundador va facilitar uns terrenys propers a la residència senyorial a més d’altres béns. Anselm ja havia participat el 1079 en la fundació de l’abadia d’Anchin (Nord)Abadia d'Anchin
(Nord)

L’abadia benedictina d’Anchin es trobava a llevant de Douai (Nord), fou fundada el 1079 i gràcies a les donacions va adquirir importància a la regió. Clausurada amb la Revolució. Ara pràcticament ha desaparegut

Escut de l'abadia d'Anchin
Armorial général de France s XVIII
, avui pràcticament perduda. La fundació fou ratificada per Felip I de França (1060-1108). L’església primitiva es va ampliar ben aviat però va quedar destruïda completament el 1590. El 1620 es dedicava la nova església, tot i que encara estava en construcció. El monestir havia patit molt de prop els efectes de la guerra dels Cent Anys, de manera que al segle XV passava per una forta decadència, situació que es va allargar molts anys a causa de les freqüents guerres. El 1647 hi fou introduïda la reforma de Saint-Maur però encara no s’havia pogut recuperar degudament quan el monestir fou suprimit a causa de la Revolució. Es van enderrocar bona part de les construccions i actualment només resten alguns elements, de propietat particular.

Ribemont
Restes de l'abadia de Saint-Nicolas-des-Prés