Priorat de Notre-Dame de Lencloître
< anterior Inici França Nova Aquitània Viena següent >

Viena

Es tracta d’un priorat de l’orde de Fontevraud establert per obra de Robert d’Arbrissel, el qual després de la fundació d’aquella abadia va viatjar pel país seguint la seva tasca de predicació. El senyor de Châtellerault li va cedir el 1108 aquestes terres on hi va fundar aquest priorat que, tal com és habitual en l’orde o congregació fontevrista, manté monestirs dobles amb una comunitat femenina i una segona masculina però sota la supervisió de la priora. El priorat fou saquejat i incendiat el 1562 arran de les guerres de Religió. Al segle XVII fou reformat seguint els passos de la casa mare i va perdurar fins la revolució, quan la comunitat s’hagué de dispersar. El 1805 l’església va prendre les funcions parroquials de la població que s’havia format al seu voltant. Del priorat en resta bàsicament l’església romànica, molt poc modificada respecte la construcció inicial de l’època fundacional. La resta de dependències han sofert més pèrdues i modificacions però té la particularitat de conservar part dels dos espais conventuals, el de dones i el d’homes.

Lencloitre
Església de Lencloître