Monestirs de Nova Aquitània
Priorat de Villesalem
< anterior Inici França Nova Aquitània Viena següent >

Viena

Foren els senyors de Trémouille, Audebert i la seva esposa, qui el 1089 van donar el lloc de Villesalem a dos ermitans, Geoffroy Gastinelli i Bertrand. El mateix Audebert també va intervenir el 1091 en la fundació del monestir benedictí de Fontgombault (Indre), molt prop d’aquí, i Villesalem hi estava vinculat. El 1109, segurament a iniciativa dels ermitans i sense intervenció de Fontgombault, aquell incipient monestir fou cedit a l’orde o congregació de Fontevraud que hi va enviar les primeres monges, alhora que era dotat econòmicament. Fou la primera priora de Fontevraud, Hersenda de Champagne, qui va gestionar el traspàs de la casa, la primera abadessa de la qual fou Theburgis. A la mort d’Audebert fou enterrat a l’església de Villesalem en qualitat de fundador. Aquest priorat va mantenir la seva comunitat de monges fins la seva expulsió arran de la Revolució, el 1793.

Villesalem
El priorat de Villesalem