Provença-Alps-Costa Blava
Convent dels Dominics d’Arle
Dominicains d'Arles
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Boques del Roine següent >

Boques del Roine

Els dominics es van establir a Arle el 1231, la nova comunitat es va veure beneficiada per Pierre Amantius qui va facilitar els terrenys del convent, la construcció del qual també finançaria. Aquell primer establiment estava situat extramurs de la ciutat, lloc on va mantenir la seva activitat fins el 1360 quan es va veure afectat per la guerra dels Cent Anys que va comportar el seu incendi i destrucció. Una butlla papal va autoritzar el seu trasllat a un nou emplaçament, en un lloc més cèntric i prop del Roine. A mitjan dels segle XV encara van modificar novament l’emplaçament, desplaçant-se a llevant, on bastirien l’església que encara es conserva.

Dominics d'Arle
Dominics d'Arle

Dominics

Dominics d'Arle
Dominics d'Arle

Dominics d'Arle
Dominics d'Arle

També fou en aquella època que el convent es va reformar pel que fa a l’observança, tan com es venia fent arreu. El 1448 es va posar la primera pedra de l’església i el 1499 es consagrava el nou temple. A causa de la Revolució, la comunitat va deixar el convent i els edificis foren venuts. Tot el conjunt conventual va patir els efectes dels nous usos donats a la casa que s’havia parcel·lat. Malgrat tot, l’església, desproveïda del seu mobiliari, va mantenir el gros de les seves estructures però no va passar el mateix amb les altres dependències conventuals.

Dominics d'Arle
Dominics d'Arle