Provença-Alps-Costa Blava
Comanda de Saliers
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Boques del Roine següent >

Boques del Roine

La ciutat d’Arle fou la seu de diverses cases dels ordes militars de l’Hospital i del Temple, potser la més important fou la comanda hospitalera de Saint-Thomas de Trinquetaille que més endavant es traslladaria al centre històric de la vila. A més hi havia dues cases templeres, la de Sainte-Luce al centre i la de Saliers més apartada, prop de Sant Geli, i que també tindria casa al centre d’Arle, al costat del Gran Priorat hospitaler. Aquestes dues cases templeres van passar a l’Hospital quan el Temple fou extingit.

Gran Priorat d'Arle
L'antiga església de Saliers, ara renovada
Imatge de Wikimedia

Templers

Hospitalers

La comanda templera de Saliers estava situada al lloc que encara porta aquell nom, prop de Sant Geli. Fou fundada en el segle XII, la primera notícia és del 1197. A causa de la seva situació va mantenir litigis de caire econòmic amb els hospitalers de Sant Geli. Quan fou extingit l’orde del Temple va passar als hospitalers. Aquesta comanda mantingué una casa prioral a la ciutat d’Arle, al costat del Gran Priorat hospitaler.

Gran Priorat d'Arle
Casa de Saliers, a Arle