Provença-Alps-Costa Blava
Abadia de Saint-Hilaire de Ménerbes
Abbaye de Saint-Hilaire de Ménerbes
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Valclusa següent >

Valclusa

Es tracta d’un convent de carmelites calçats fundat a mitjan del segle XIII segurament des de les Aygalades (Marsella), un eremitori considerat la primera casa carmelita de França. Anteriorment aquest lloc ja havia estat ocupat per alguna comunitat monàstica segurament relacionada amb sant Castor (s. IV-V) que es va retirar en algun indret proper per practicar l’eremitisme d’on sortiria l’abadia de Saint-Faustin. A Saint-Hilaire hi ha també estructures troglodítiques de difícil datació i una petita construcció, potser una cel·la del segle XII, que hom la fa seu d’un priorat. No hi ha detalls de la fundació de la casa dels carmelites, tot i que una tradició diu que la seva creació fou impulsada per sant Lluís quan va tornar de la Setena Croada, el 1254. L’església actual seria d’aquella època. El 1778 i a causa de l’estat de decadència, aquesta casa fou unida amb el convent del Carme d’Avinyó. Les propietats foren venudes amb la Revolució.

Saint-Hilaire
Saint-Hilaire