Provença-Alps-Costa Blava
Abadia de Saint-Eusèbe de Saignon
Abbaye Saint-Eusèbe de Saignon
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Valclusa següent >

Valclusa

La fundació d’aquesta casa porta data de l’any 1004, quan els senyors de Saignon van signar un document on van crear i dotar el nou establiment. Segurament no es tractava d’una fundació nova, més aviat de la restauració d’una casa monàstica que tradicionalment s’ha considerat molt antiga, alguns fins i tot han fet recular el seu origen fins mitjan del segle VI, i que s’hauria perdut amb la invasió sarraïna. El 1032, el fill i nebot dels fundadors (els germans Robert i Varacon) va donar la casa monàstica i els seus béns (camps, granges, boscos...) a l’abadia de Sant Geli (Gard). El 1063 el papa Urbà II de pas per l’abadia en va consagrar una església nova. Poc a poc el monestir va anant prenent importància i va esdevenir un de les més prestigiosos del territori. Però al segle XV la casa es trobava en decadència, fou abandonada temporalment per la seva comunitat i poc després estava dirigida per abats comendataris. Malgrat tot va tenir activitat fins la Revolució. Ara és de propietat particular, el lloc ha estat dedicat a activitats agrícoles, d’època medieval només es conserva l’església.

Saint-Eusèbe
Saint-Eusèbe