Provença-Alps-Costa Blava
Priorat de Notre-Dame de Salagon
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Alps de l'Alta Provença següent >

Alps de l'Alta Provença

El lloc on s’aixeca el priorat de Notre-Dame de Salagon havia estat ocupat al segle I per una vila gal·loromana i no és fins la segona meitat del segle V que hi ha constància de l’existència de construccions cristianes. El 1015 s’esmenta l’existència de l’església de Notre-Dame, potser en aquell moment ja tenia caràcter monàstic. El 1096 el papa Urbà II confirmava les possessions de l’abadia de Saint-André de Villeneuve-lès-Avignon sense esmentar aquest lloc, però en una altra confirmació del 1119, Salagon ja era una priorat d’aquell monestir. Es devia tractar d’un petit priorat rural, el més important, però, que els monjos de Saint-André tenien en aquesta zona.

Salagon
Priorat de Salagon

Salagon
Priorat de Salagon

Salagon
Priorat de Salagon
Interior de l'església

Entre els segles XV i XVI es van reedificar les dependències priorals. El 1726 va passar a dependre dels Mínims de Mane, a finals de segle es trobava en ruïna i el 1791 fou venut arran de la Revolució. Després el lloc ha tingut diverses utilitats, especialment agrícoles. El lloc ha estat excavat, estudiat i restaurat des de la segona meitat del segle XX i començament de l’actual. L’edifici més important és l’església amb una nau romànica rematada per un absis semicircular i una segona nau adossada al nord, del segle XVI. També es conserva la casa prioral, adossada a l’església.

Salagon
Priorat de Salagon