Provença-Alps-Costa Blava
Abadia de Notre-Dame de Valbonne
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Alps Marítims següent >

Alps Marítims

Monestir de l’orde de Chalais fundat el 1199 des de l’abadia de Prads (Alps de l'Alta Provença)Abadia de Prads (Alps de l'Alta Provença)

Abadia de l'orde de Chalais fundada cap el 1150 des de Boscodon (Alts Alps). Va desaparèixer amb les guerres de Religió. Hi ha algunes restes
, va gaudir d’un començament prometedor, amb un nombre important de donacions, entre les que cal destacar la del comte de Provença, Ramon Berenguer VRamon Berenguer V de Provença (c1200-1245)

Comte de Provença i de Forcalquier entre el 1209 i 1245. Casat amb Beatriu de Savoia. Enterrat a l'església dels Hospitalers d'Ais de Provença
. Un segle després de la seva fundació no havia aconseguit prosperar i hom va intentar unir-la a Prads, però finalment, el 1297 va passar a dependre de l’abadia benedictina de Saint-André de Villeneuve-lès-Avignon, fins que el 1345 va esdevenir un priorat del monestir de Lerins (Alps Marítims) fins la seva secularització, el 1787. Es conserva la seva església, ara parroquial i dedicada a Saint-Blaise, en part romànica, i també elements del claustre com ara l’armarium.

Valbonne
Església de l'abadia de Valbonne