Priorat de Saint-Robert de Cornillon

Isère següent >

Isère

Aquest priorat és una fundació dels comtes d’Albon, propietaris del castell de Cornillon. Cap el 1090 Guigó I i el seu fill Guigó II el Gras, van posar la nova casa a disposició de l’abadia de La Chaise-Dieu (Alt Loira) que hi va establir una comunitat. El priorat va restar sota protecció de la casa d’Albon i a partir del segle XII del Delfinat del Vienès, els seus successors, alguns dels membres d’aquesta família hi foren enterrats. El 1269 el delfí Guigó VII va confirmar les possessions del priorat. El 1660 la casa fou reformada i va entrar a formar part de la congregació de Saint-Maur. El 1691 el lloc es va transformar en hospital de guerra i el 1812 s’hi va crear un centre hospitalari que encara ocupa l’indret.

Priorat de Saint-Robert
Gravat núm. 169 del Monasticon Gallicanum