de Portugal
Convent de Santa Maria do Carmo de Lisboa

Monestirs de Lisboa

Carmo de Lisboa
Convent del Carmo de Lisboa

Carmelites calçats

Convent fundat a iniciativa de Nuno Álvares Pereira i que s’esmenta per primer cop el 1386, el papa Bonifaci IX va donar el 1395 el vist-i-plau a la fundació anterior. La construcció del convent es va portar a terme entre els anys 1389 i 1422 i els primers frares van arribar el 1397 des del convent de Nossa Senhora do Carmo de Moura, el primer convent de l’orde a Portugal, l’església es va consagrar el 1423. La casa va patir els greus efectes del terratrèmol de 1755 i la comunitat el va haver d’abandonar. A començament del segle XIX va esdevenir caserna i l’església allotja el Museu Arqueológico do Carmo.

Carmo de Lisboa