de Portugal
Monestir de Nossa Senhora da Conceição. São Bernardo de Portalegre
< anterior Inici  >Portugal  Portalegre següent >

Portalegre

Aquest monestir fou fundat a Portalegre per Jorge de Melo, abat d’Alcobaça i bisbe de Guarda, que tenia una residència en aquesta ciutat, la fundació va tenir lloc el 1518, tot i que no es va materialitzar fins més endavant. Va posar la seva germana Branca de Vasconcelos e Melo al cap d’aquesta casa com abadessa perpètua, el 1531 fou dotat i posat sota l’afiliació de Claravall. L’obra constructiva del nou convent va acabar el 1538 i a partir del 1587 va entrar a formar part de la Congregació d’Alcobaça. Tot i que la casa va quedar extingida el 1834 per llei, no fou fins el 1878, amb la mort de la darrera monja que va quedar clausurada definitivament. Des de llavors ha tingut usos diversos, especialment el de caserna, funció que encara té en l’actualitat.

São Bernardo de Portalegre

Cistercenques