Canonges del Sant Sepulcre Priorat de Sant Miquel de la Comanda
< anterior Inici Catalunya Anoia els Prats de Rei següent >

Anoia

L’any 1126 l'església parroquial de Santa Maria dels Prats fou cedida per Ramon Berenguer III a l'orde del Sant Sepulcre. Després de diverses diferències entre aquest orde i el bisbat de Vic, el 1261 es va signar un acord segons el qual Santa Anna de Barcelona va fundar un priorat, o més aviat una comanda de caire econòmic, a la capella de Sant Miquel. Alguns autors situen aquesta fundació abans del 1222.

No fou mai una comunitat massa nombrosa i al segle XIV era en decadència. L'església romànica es va conservar fins el 1936, data en que fou destruïda i les seves pedres utilitzades per aixecar les escoles.

Sant Miquel de la Comanda

Arxiu Comarcal de l'Anoia (ACAN)