Monestir de Sant Climent de Peralta
< anterior Inici Catalunya Baix Empordà Forallac següent >

Baix Empordà

Es tracta d’un antic monestir documentat des de l’any 844, data en que s’esmenta en un precepte de Carles el Calb i en el que curiosament s’especifica que la cel·la té un pati on els monjos fan els seus treballs. Pertanyien al monestir els llocs de Fonteta i Abellars, que el bisbat de Girona va donar a Santa Maria de Fontanet el 904, el que fa pensar que la casa havia patit una forta davallada i es trobava en decadència o bé el monestir ja s’havia extingit. Del lloc es conserva la capçalera d’una església del segle IX amb absis rectangular, a més hi ha restes d’altres dependències de la mateixa època, però que es troben força deteriorades.

Sant Climent de Peralta

Carles el Calb