Dominiques

Convent de la Mare de Déu dels Āngels
< anterior Inici Catalunya Barcelončs Barcelona següent >

Barcelončs

El 1497 la capella de Nostra Senyora dels Āngels, situada extramurs, a llevant de la ciutat i propera a la porta de Sant Daniel, fou cedida a una comunitat femenina que formava un beateri. En aquell mateix any van prendre l’hābit de les dominiques. El 1557, les monges vengueren les seves possessions personals  i van comenįar la construcciķ d’un nou monestir. El govern de la ciutat no va considerar adient aquella nova construcciķ, donat que un edifici en aquell lloc podia representar un perill per la defensa de la ciutat en cas d’atac.

Convent dels Āngels
Convent dels Āngels

Convent dels Āngels
Convent dels Āngels
Convent dels Āngels
Convent dels Āngels

En compensaciķ per aquests inconvenients, el 1561, la ciutat va lliurar a la comunitat una capella coneguda com Peu de la Creu i una casa on ja hi havien passat, poc abans, les monges de Santa Isabel. El trasllat a aquesta nova ubicaciķ es va fer el 1562 i llavors va comenįar la construcciķ d’una nova església. El 1602 fundaren el convent de la mateixa advocaciķ de Manresa. La comunitat fou exclaustrada el 1814 i una altra vegada en el període 1836-46. A comenįament del segle XX es van vendre l’església (que tenia funcions parroquials) i el convent. El lloc s’utilitzā de magatzem i, a partir del 1984, es va remodelar el que quedava del conjunt monāstic. Ara és ocupat pel FAD.

El 1926 les monges es van traslladar a Pedralbes, i el 1976 a Sant Cugat, a l’actual monestir de Sant Domčnec.

Convent dels Āngels
Convent dels Āngels