Mínimes

Convent de Jesús Maria

Barcelonès

La comunitat es va establir inicialment al carrer  de l’Hospital, la seva fundació es va efectuar el 1623 amb monges procedents d’Antequera. El 1628 es van traslladar a un establiment del carrer Tallers, destinat a una fundació cartoixana que no es va arribar a realitzar.

Més endavant, i per motius de salubritat, van demanar autorització pel seu trasllat a l’establiment dedicat a Nostra Senyora de la Victòria i que feia poc que havia quedat desocupat quan la seva comunitat va ser víctima d’una epidèmia de pesta. Aquest trasllat es va fer efectiu el 1653.

El 1681 Basilisa de Pereire, que procedia d'aquesta comunitat, va fundar el convent del Pati de Valls. Després de patir els efectes de la Guerra del Francès, el 1835 el convent es va clausurar però les monges van poder quedar-se i dedicar-se a l’ensenyament. El 1846 es va poder regularitzar la situació i tornar a la clausura. Es van estar al carrer del Carme fins el seu trasllat a Horta el 1908, on van inaugurar una nova església, el 1914. Van patir els efectes de la Guerra Civil quan el lloc fou ocupat.

Jesús Maria
L'escola Milà i Fontanals on era el convent